MAI 2024

Kabalregler og alle de forskjellige måtene å spille spillet på

Mestre spillereglene for kabal og spill som en proff

Hvordan spille kabal - regelboken

Skrevet av: Elizabeth Miller | Sist oppdatert: 17 Juni 2023 | Fakta sjekk av: Robert Moore

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Elizabeths mestring av Kabal, kultivert gjennom tre tiår med spill og grundig studie, har plassert henne som en innovativ og høyt respektert ekspert, betrodd av entusiaster og nybegynnere. Om Elizabeth Miller

Vi ønsker alle kabalelskere velkommen til Solitariea.com. Nå er det din tur til å lære mer om dette vakre spillet og bli en ekspertspiller.

Hvis du er en ny spiller, vil denne detaljerte guiden forklare spesifikke kabalregler på en lettfattelig måte. Når du er ferdig med å lese, vil du aldri føle deg forvirret når du spiller kabal.

Før vi begynner, vil vi gjerne presisere hva vi mener med ordet "kabal" i denne guiden. Det finnes mange kabalvarianter, som den avslappende Spider Solitaire, Canfield, Forty Thieves og Pyramid, og hver av dem har forskjellige regler. Det ville derfor være umulig å forklare alle i én guide. Derfor vil vi fokusere på den mest populære versjonen, gratis klondike kabal online.

Spilleregler for kabal - oppsettet

La oss starte med å forklare oppsettet, for du må vite hvordan du setter opp kabalspillet før du kan spille det. Først stokker du en standard kortstokk til du er fornøyd. Det andre trinnet er å lage syv bunker med spillkort. Begynn fra venstre og sørg for at hver bunke har ett kort mer enn bunken før den.

Den første bunken har alltid bare ett kort, slik at du ender opp med at hver bunke har like mange kort som bunken før. Det tredje trinnet er å snu kortene slik at alle de øverste kortene ligger med bildesiden opp. De resterende kortene blir kort med bildesiden ned.

Kortene som erigjen etter å ha laget tablåbunkene, blir liggende i lagerbunken. Til slutt blir det fire grunnbunker der du skal stable alle kortene for å vinne spillet.

Målet med spillet er å sørge for at du følger reglene og overfører alle kortene til grunnbunken.

Regler for å spille kabal

Ettersom vi allerede har forklart kabaloppsettet ovenfor, er det på tide å diskutere reglene. Reglene vil gi deg en enkel måte å spille og flytte kort på, slik at du til slutt kan flytte alle kortene til grunnbunkene.

Her følger reglene du må kjenne til:

 • Når du prøver å flytte kort fra bunken til tablået eller mellom tablåbunkene, kan et kort plasseres på et annet hvis det følger den synkende rekkefølgen og tilhører motsatt farge. Du kan for eksempel plassere hjerter dame på spar konge.
 • Et kort med billedsiden ned under et kort med billedsiden opp vil bli avslørt etter at du har flyttet kortet med billedsiden opp.
 • Når du overfører kort til fundamentet, må kortene tilhøre samme farge og følge en stigende rekkefølge. Det første kortet er altså et ess, og det siste kortet er en konge i samme farge.
 • Trekkbunken eller bun ken kan brukes til å trekke kort hvis du ikke kan gjøre trekk uten dem. I klassisk kabal trekkes det bare ett kort om gangen.
 • Kongen er et spesielt kort fordi det bare er tillatt å plassere en konge i en tom tablåkolonne.

Strategier og tips

Nå kan du spille kabal og gjøre noen få trekk. Du kan imidlertid ikke vinne ved å gjøre noen få trekk, for Klondike har en veldig lav suksessrate, og det kreves riktig strategi for å vinne. La oss gi deg noen tips som tar deg nærmere en seier.

 • Det beste rådet er ofte veldig enkelt. Hvis du har alternativer, bør du vurdere dem før du går videre. Det beste er altså om du tenker deg om og tenker deg om igjen før du gjør et trekk.
 • Det er naturlig å tenke på å gå gjennom aksjene, men det kan være en feil. Først bør du ordne kortene i tablået slik at kortene fra beholdningen også kan brukes til fulle.
 • Ingen trekk bør være endelige, og kort som først er plassert i en posisjon, kan flyttes til en annen posisjon hvis du ønsker å komme til et bestemt kort.
 • Hvis duoppretter en tom bunke, kan du plassere en konge i den og begynne å utvikle en sekvens.
 • Fokuser på de større tablåkolonnene fordi de har flere kort og flere muligheter til å lage sekvenser.

Avansert kabal-taktikk utover reglene

Vi deler også noen avanserte taktikker slik at du kan spille kabal på nettet som en ekte mester. La oss begynne.

 • Alle farger er viktige, så prøv å lage sekvenser jevnt fordelt. Hvis du fokuserer for mye på én farge, kan det bli umulig å fullføre sekvenser med andre farger.
 • Hvis du ikke kan se en konge, må du ikke forhaste deg med å lage en tom haug.
 • Du kan plassere et ess på en grunnbunke med en gang, fordi et ess kan hindre deg i å få tilgang til andre kort under det.
 • Noen ganger flytter folk kort fordi de kan flyttes. Et kort bør imidlertid bare flyttes hvis det kan hjelpe deg med å vinne spillet.
 • Prøv å lage sekvenser med bare to farger i tablået, slik at du enkelt kan koordinere og lage komplette sekvenser med begge senere.

Skjønnheten i kabal

De fleste kabalspill er verdt den innsatsen det krever å lære og spille dem. Det ideelle stedet å starte er det tradisjonelle kabalspillet som er beskrevet i denne guiden. Hvis du spiller noen få spill og ikke blir avhengig av det vakre puslespillet som hvert spill presenterer, vil vi bli veldig overrasket.

I motsetning tilandre kortspill er det å vinne eller tape helt og holdent basert på strategi og ferdigheter. Du trenger ikke å bekymre deg for flaks eller å konkurrere med andre spillere. Du kan imidlertid konkurrere med dine tidligere spill og se hvor godt du gjorde det.

Viktige punkter om spillereglene i kabal

Når du spiller kabal, spiller du ikke bare et kortspill, men et tålmodighets- og bevissthetsspill. Du må holde øye med kortene i avfallsbunken, tablået og fundamentet. Det er ikke lett å vinne kabal, men det er mulig å vinne hvis du handler i henhold til kabalens mål.

Å ordne kort fra hele kortstokken etter noen enkle regler kan være en utfordring for de fleste. Faktisk er det bare en liten prosentandel av Klondike Solitaire-spillene som blir vunnet av spillerne. Likevel bør du ikke miste håpet, for det vi har forklart her bør være nok til å overføre eventuelle gjenværende kort til fundamentet og vinne.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Regler for kabal - ofte stilte spørsmål

Før du begynner å spille online, vil vi svare på noen vanlige spørsmål om kabalregler som du bør kjenne til.

Hvilke grunnleggende regler bør jeg kjenne til før jeg spiller Klondike Solitaire?

I dette spillet er det syv bunker i tablået, og antall kort øker med 1 etter hvert som vi går fra venstre mot høyre. Den første bunken vil ha ett kort, den andre bunken vil ha to kort, den tredje bunken vil ha tre kort, og så videre. Beholdningen vil ha de resterende kortene, og fire hauger vil være i fundamentet. Du vil flytte kort til fundamentet hvis de følger den stigende rekkefølgen og tilhører samme farge.

Hva brukes trekkbunken til i Solitaire?

Trekkbunken eller bunken brukes til å trekke kort hvis du ikke klarer å se noen trekk i tablået.

Hvilke kort kan legges i en tom bunke i Solitaire?

Du kan ikke plassere flere kort i tomme bunker, ettersom bare kongen kan plasseres på en tom plass.

Hvordan kan jeg forbedre kabalstrategien min?

Les artiklene våre og følg tips som å gjøre trekk i tablået før du trekker kort, kun kombinere to farger, vurdere alternative trekk før du trekker og holde fokus på å vinne spillet.

Hvilke avanserte kabal-taktikker kan jeg bruke for å vinne?

Noen avanserte taktikker er å vente med å lage en tom bunke til en konge er avslørt, skape en jevn rekkefølge ved å fokusere på alle farger og velge riktig farge på kongen basert på de tilgjengelige kortene.

Hva er det som gjør Solitaire så unikt og ekstraordinært?

Solitaire gir deg spenningen ved å avdekke alle skjulte kort og til slutt flytte dem til fundamentet. Det kan ta flere timer å vinne et spill, men du blir ekstatisk når du endelig vinner. I tillegg kan du utvikle dine kognitive evner og holde hjernen aktiv ved å spille kabal.