MAI 2024

Vinnende kabal tips og triks og få ekspertspillinnsikt i 2024

Mestre de beste tipsene og triksene for å vinne i Solitaire

De beste kabaltipsene fra profesjonelle spillere

Skrevet av: Elizabeth Miller | Sist oppdatert: 11 Juli 2023 | Fakta sjekk av: Robert Moore

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Elizabeths mestring av Kabal, kultivert gjennom tre tiår med spill og grundig studie, har plassert henne som en innovativ og høyt respektert ekspert, betrodd av entusiaster og nybegynnere. Om Elizabeth Miller

Et spill som er utfordrende, strategisk og perfekt for å utvikle seg selv, er Klondike Solitaire eller bare Solitaire. For å nyte godt av de mange fordelene dette spillet tilbyr, må du finne din egen strategi og følge tipsene og triksene vi anbefaler.

La oss forklare noen tips som vil forbedre gevinstprosenten din og gjøre spillet mye enklere å spille.

Hvordan bli bedre til å spille kabal

Det første du må huske når du spiller kabal, er reglene. Det andre du må huske er målet med spillet. Du skal forsøke å flytte alle kortene til grunnbunken ved å ordne kort med samme farge i stigende rekkefølge.

Solitaire Klondike er et av de enkleste kabalspillene, men en solid kabalstrategi er nødvendig for å oppnå de beste resultatene. Riktig strategi kan være forskjellen på seier eller tap. Så la oss se nærmere på Solitaire-strategien nå.

Tenk nøye gjennom hva du gjør

Noen av trekkene du kan gjøre i kabalspillet, er å avdekke skjulte kort, trekke kort fra bunken, flytte kort til grunnbunken umiddelbart og opprette en tom tablåbunke.

Husk alltid at bare fordi du kan gjøre et trekk, betyr ikke det at du bør gjøre det. Først må du vurdere om trekket faktisk kan hjelpe deg i det lange løp eller ikke. Hvis det bare hjelper deg på kort sikt, bør du unngå det.

Du kan for eksempel flytte en hjertertreer til grunnbunken i begynnelsen av spillet. Det kan virke som et greit trekk, men du bør unngå å gjøre det. Hjerter tre kan legges på spar fire, slik at du kan legge spar to eller kløver to på den og avdekke skjulte kort.

Kort sagt, du må resonnere og tenke over mulighetene før du gjør et trekk.

Prioritere kolonnene

Spillet bør alltid starte med å flytte kort i tablåbunkene. På denne måten kan du avdekke kort med billedsiden ned og være klar til å plassere et nyttig kort i kolonnene når det trekkes fra bunken.

I tillegg sparer du tid ved å slippe å gå gjennom bunken for å finne et trekk, noe som er svært nyttig når du spiller Timed Solitaire.

Håndtering av hånden

Det er best å unngå å overføre et lavrangert kort med en rangering på 5 eller lavere fra beholdningen til kolonnene i begynnelsen.

Siden hvert kort har en motpart, for eksempel spar 4 til kløver 4, kan du vente med å avdekke motparten fra spillekortene i tablået. På denne måten kan du avdekke flere kort i tablået og øke sjansene dine for å vinne i kabal.

Spille tidsstyrt kabal - Start essbunkene

Essene og toerne bør overføres til grunnkortstokkene med en gang. Du har ingen fordel av å ha toeren på tablåkolonnene, da den kan blokkere for andre kort, og du kan bare plassere et ess oppå den. Etter hvert som spillet skrider frem, kan toeren bli en byrde og stoppe fremgangen din hvis du ikke overfører den i tide.

Unngå å flytte 2ere over på 3ere

Åplassere en 2er oppå en 3er er en vanlig feil som selv erfarne spillere kan gjøre. Faktum er at 2-tallet ikke hjelper deg med å avdekke noen kort, ettersom esset kan overføres til grunnstammen med en gang. Det vil hindre deg i å flytte 3-en og andre kort med bildesiden opp under den til grunnbunken når tiden er inne. Så du kan la 2-en ligge i bunken til det matchende esset dukker opp.

Snu det øverste aksjekortet først

Du kan umiddelbart trekke det øverste kortet fra bunken før du gjør noe annet. Dette gir deg et alternativ til, og kanskje kan det øverste kortet vise seg å være en avgjørende del av puslespillet i dette kortspillet.

Vær oppmerksom på konger og ess

Bare konger kan plasseres på en tom plass, og ess er de første kortene som plasseres på de fire grunnbunkene. Du må huske rollene til disse spesialkortene og bruke dem deretter.

Et ess på toppen av en bunke vil blokkere de resterende kortene, og en konge må alltid starte nederst i en bunke. Du må altså bruke disse kortene riktig for å vinne Solitaire.

Strategier for kabal - Begynn med lengre stabler

Ved åflytte kort fra større bunker får du flere muligheter og kan konvertere dem til mindre bunker. Du kan forstå fordelene ved å flytte kort fra større bunker ved å ignorere større bunker i bare ett spill, og du vil se hvor mye vanskeligere det blir å vinne.

Fordel tabellbunker jevnt

Nye spillere ønsker å få umiddelbar tilfredsstillelse ved å fullføre en enkelt haug. Du bør imidlertid prøve å ha balanserte bunker og ikke ha ubrukelige tomme kolonner eller store bunker.

Med balanserte bunker får du flere muligheter til å låse opp et skjult kort og et bedre spill totalt sett.

Ikke tøm Tableau-spilleautomatene uten en konge

Før du oppretter en tom kolonne, må du først se etter en konge som kan plasseres i den. Hvis du ikke ser noen konge, kan du vente til en konge dukker opp. Ellers vil den tomme kolonnen vise seg å være ubrukelig.

Vær oppmerksom på å bygge fundamenter

Noen ønsker å flytte kort til fundamentet når de får sjansen til det. Kort som er høyere enn to kan imidlertid være nyttige for å avsløre andre kort og gjøre trekk i tablået.

Detriktige tidspunktet for å begynne å flytte kortene til fundamentet er når du nærmer deg slutten av spillet. Flytt også kort bare når du er sikker på at de ikke vil være nyttige senere.

Kongens farge er viktig

Om du plasserer en rød eller en svart konge i en tom kolonne, kan være forskjellen mellom et problemfritt og et vanskelig spill. Du bør alltid se på de tilgjengelige kortene og vurdere hvilken konge som skal plasseres på det tomme bordet.

Hvis du for eksempel ser hjerter dame og spar knekt, bør du velge den svarte kongen. Du kan vente en stund hvis du ikke har den ønskede fargen på kongen tilgjengelig ennå.

Alle triksene og tipsene vi har delt med deg vil helt sikkert forbedre kabal-poengsummen din når du spiller online. Du kan faktisk bruke dem på de fleste kabalspill og glede deg over å bli en sann mester i spillet. Vær alltid tålmodig og ta pauser når du føler deg sliten. Vi vet at du kommer til å bli en proff kabalspiller på kort tid.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Tips og triks for kabal - Vanlige spørsmål

Her er noen av de vanligste spørsmålene om tips og triks for kabal:

Hva skal jeg gjøre når kabalspillet begynner?

Gjør kun trekk innenfor tablået og trekk kun det første kortet fra bunken for å få flere valgmuligheter. Dette vil hjelpe deg med å få en solid start og et enklere spill.

Hva er det viktigste tipset du må huske når du gjør trekk i Solitaire?

Husk alltid at hvert trekk er viktig og påvirker hvordan resten av spillet foregår. Du må derfor vurdere hvordan et trekk kan påvirke spillet, og se om det er verdt å gjøre det.

Hva skal jeg gjøre med de to kortene i Solitaire?

2-tallet skal bli liggende på hånden eller i bunken til det dukker opp et matchende ess, og deretter skal det overføres til fundamentet sammen med esset. Siden et 2-kort ikke bidrar til å avdekke noen kort, er det best å flytte det til grunnmuren med en gang.

Hva bør være strategien for å håndtere to kort med samme rang og farge?

To kort med samme rang og farge er for eksempel spar konge og kløver konge. Når du har med slike kort å gjøre, må du være oppmerksom på detaljer og prøve å se hvilket kort som kan være mest fordelaktig å flytte.

Hva skal gjøres etter at en tablåplass er tømt?

En konge skal umiddelbart flyttes til den tomme plassen i tablået. Etter at du har plassert kongen, kan du begynne å plassere andre kort som dronning og knekt for å bygge en sekvens.

Hva bør jeg huske på når jeg bygger Ace-fundamenter?

Flytt aldri kort til fundamentene før du er sikker på at du ikke trenger dem senere for å gjøre trekk i tablået. Hvis du flytter kort til grunnmuren for tidlig, kan du bli sittende fast. Det er trygt å flytte ess og toere med en gang, men alle andre kort må flyttes etter nøye vurdering.