JULI 2024

Spill Mahjong Solitaire og nyt dette gratis flisspillet

Spill Mahjong Solitaire online gratis og kos deg

Spill Mahjong gratis på nettet og i fullskjermmodus

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 10 August 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Mahjong Solitaire er et brikkematchingspill som er inspirert av det klassiske kinesiske spillet Mahjong. Det tar mindre enn to minutter å forstå det grunnleggende i dette enspillerspillet, der målet er å fjerne alle brikkene ved å matche dem.

Det overraskende er at dette spillet ikke bruker spillkort, og likevel regnes det som en variant av kabal. Grunnen til det er at dette er et enspillerspill som Solitaire, men som bruker brikker i stedet for kort. Kast deg ut i endeløse runder med Mahjong Solitaire, tilgjengelig gratis på Solitairea.com - vårt gratis kortspill og app gir deg følgende forbedringer i Mahjong Solitaire:

 • Ubegrenset Mahjong Solitaire-spill

 • Mulighet for kun vinnende spill

 • Angre og gjenta trekk

 • Flytting av fliser

Hva er Mahjong kabal?

Bilde som viser hvordan oppsettet av Mahjong Solitaire ser ut.

Bilde som viser hvordan oppsettet av Mahjong Solitaire ser ut.

Mahjong Solitaire er et fengslende strategi- og puslespill for én spiller som er like avslappende som vanlige tålmodighetsspill. Det kan spilles både online og med fysiske brikker. Selv om det deler navn med det klassiske firespillerspillet "Mahjong", har de to spillene helt forskjellige formater og regler.

Mahjong er et flerspillerspill der spillerne bruker brikker, og det er ganske likt rummy. Mahjong Solitaire er i bunn og grunn et matchende spill. Du må bare finne to matchende brikker og matche dem for å komme videre i dette unike spillet. For å gjøre det spennende har du begrenset tid til å fjerne alle brikkene, ellers er spillet tapt.

Hvordan spille Mahjong kabal

Her ser vi de vakre flisene i spillet.

Her ser vi de vakre flisene i spillet.

Som spiller i de vanlige Mahjong Solitaire-spillene er målet å rydde spilleområdet ved å parre identiske brikker. Fokuser på å matche de synlige brikkene på toppen og sidene først, da det bare er disse som kan pares. For å matche to brikker må du velge én brikke og velge en annen som matcher for å fjerne begge fra spilleområdet.

Mahjong-brikker som kan pares, må være åpne fra venstre eller høyre og ikke være dekket av andre brikker. Hvis det ikke er flere trekk tilgjengelig, kan du stokke om på brikkene opptil 5 ganger i noen spillversjoner.

Brikkene har farger som ligner på spillkort, og de er som følger:

 • Tegn

 • Sirkel

 • Bambus

 • Årstid

 • Drage

 • Vind

 • Blomst

Når du spiller, er blomster og årstider de eneste fargebrikkene som ikke krever en eksakt match. Enhver kombinasjon av disse brikkene godtas som et par, siden det bare finnes én av dem. Du kan tenke på dem som klassiske jokere i kortspill.

Flisespillet er også kjent som Mahjongg Solitaire og Mahjong Game.

Forklaring av reglene

Bare noen fliser kan velges og matches

Bare noen fliser kan velges og matches

Mahjong Solitaire går ut på å matche og fjerne par av brikker fra et oppsett med flere lag. Det er imidlertid flere særskilte regler som gjør spillet unikt engasjerende og krevende:

 • Det innledende oppsettet må bestå av fire lag, noe som øker spillets vanskelighetsgrad ved å skjule og fange brikker, og begrenser spillernes mulighet til å legge strategier.

 • Bare "frie" brikker kan matches, noe som betyr at de ikke kan ha en brikke direkte til venstre eller høyre for seg eller stablet oppå.

 • Brikker som kan matches, må være identiske i antall og farge, med unntak av "årstider" og "blomster", som kan matches uten begrensninger.

 • Du kan også blande brikkene hvis du har problemer med å oppdage trekk. Solitairea lar deg gjøre ubegrenset antall blandinger, slik at du aldri går tom for muligheter.

Mahjong Solitaire-bilde som viser et typisk utvalg av brikker.

Mahjong Solitaire-bilde som viser et typisk utvalg av brikker.

Hvordan vinne

For å vinne et spill Mahjong Solitaire må du som spiller rydde spillefeltet ved å matche og eliminere alle 144 brikkene. Men nøkkelen til suksess ligger i å legge en gjennomtenkt strategi, ikke bare i å matche synlige par.

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å vinne oftere:

 • Begynn med å se på de ulike brikkene som er ledige, og finn ut hvilke matchende par som er tilgjengelige.
 • Fjern de øverste brikkene først for å åpne opp de fleste brikkene som sitter fast nederst.
 • Ikke tenk på bare ett trekk, men tenk noen trekk fremover. Hvis du noen gang har spilt sjakk, kan du tenke på dette som et sjakkparti eller et puslespill som krever et sett med nøyaktige trekk før du vinner.
 • Prøv alltid å gå etter de brikkene som blokkerer flest brikker, og fjern dem først.
 • Til slutt bør du nyte spillet og stole på prosessen, for før eller senere vil du bli en ekspert.
Mahjong-spillet er vunnet når alle brikkene er fjernet.

Mahjong-spillet er vunnet når alle brikkene er fjernet.

Mahjong Solitaires poengsystem

Selv om en "seier" i Mahjong Solitaire avhenger av at man rydder spilleområdet, har mange spillversjoner også et poengsystem. Disse poengberegningsmetodene gjør det mulig for spillerne å utfordre rekordene sine eller konkurrere mot andre. Ulike spill kan bruke forskjellige poengkriterier med noen felles faktorer. Avhengig av hvilken versjon av Mahjong du spiller, kan følgende brukes til å bestemme poengsummen din:

 • Tiden du bruker på å fjerne alle brikkene

 • Antall blandinger du gjør i løpet av spillet

 • Antall brikker du har fjernet

Hvis du mestrer disse aspektene ved spillet, er du snart på vei til å bli en Mahjong Solitaire-ekspert!

Utvikle din strategi for Mahjong kabal

Bilde som viser hvordan du planlegger trekkene dine for å utvikle en vinnende strategi.

Bilde som viser hvordan du planlegger trekkene dine for å utvikle en vinnende strategi.

Mahjong Solitaire krever strategisk tenkning, konsentrasjon og planlegging. Du må fjerne matchende brikker samtidig som du åpner nye muligheter for treff. Her er noen ting du må huske på når du spiller dette spillet:

 • Unngå å fokusere utelukkende på de øverste brikkene, da det kan føre til at andre brikker blir dekket og du taper spillet. Selv om du stokker om, vil du noen ganger trenge hjelp til å matche brikkene.
 • Som nybegynner anbefaler vi ikke at du bekymrer deg for tiden. Bare fokuser på å gjøre riktige trekk og forbedre forståelsen av spillet. Hastigheten din vil automatisk øke med tiden.
 • Å gjenkjenne og låse opp "låser" er avgjørende for å lykkes. Noen matchende brikker vil være stablet på hverandre, og du må finne en måte å låse opp flere brikker på ved å løse disse låsene. Dette vil gi deg flere trekk å gjøre.
 • Noen ganger kan du ha tre matchende brikker. I så fall bør du alltid matche de brikkene som gir flest muligheter.
 • Brikkene på de horisontale linjene er de vanskeligste å løse, så pass på at du tar hensyn til dem.
Etter hvert som du gjør fremskritt, blir det færre brikker igjen å rydde i Mahjong Solitaire.

Etter hvert som du gjør fremskritt, blir det færre brikker igjen å rydde i Mahjong Solitaire.

Mahjong kabal kan i utgangspunktet virke som et enkelt spill, men hvis du mister fokus, kan du fort kjøre deg fast. Vær mentalt forberedt og planlegg flere trekk på forhånd. Noen par kan virke som åpenbare valg, men de kan være villedende. Målet er å øke antall tilgjengelige trekk, noe som gir større bevegelsesfleksibilitet.

Det er også viktig å være oppmerksom på likheten mellom tegnene, da de lett kan lure deg. Å utvikle et godt visuelt minne vil hjelpe deg med å skille mellom de ulike brikkene på en mer effektiv måte. Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg for å utvikle det visuelle minnet ditt, for hvis du spiller dette spillet regelmessig, forbedres det automatisk.

Alt i alt er Mahjong Solitaire en perfekt blanding av to ikoniske spill og et av de enkleste og mest vanedannende kabalspillene du kan spille. Så ikke vent og begynn å spille Mahjong Solitaire gratis her på Solitairea.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Ofte stilte spørsmål om Mahjong Solitaire

Her er noen av de vanligste spørsmålene om Mahjong Solitaire:

Hva er Mahjong Solitaire-lingo og -termer jeg bør kjenne til?

Det finnes tre typer brikker som du bør kjenne til:

 • Den første er de matchende brikkene som kan matches og elimineres fra spillet.
 • Den andre er de åpne brikkene som ikke har en brikke verken til høyre eller venstre. De skal heller ikke ha en brikke på toppen av seg.
 • Den siste er de blokkerte brikkene som ikke kan flyttes uten å flytte andre brikker.
Hvis du kan og forstår disse tre riktig, trenger du ikke å lære så mye mer for å spille bra.

Hva er forskjellen mellom Mahjong Solitaire og tradisjonell Mahjong?

Selv om begge spillene har det samme settet med dekorerte brikker, er Mahjong Solitaire et matchingsspill for én spiller, mens det tradisjonelle Mahjong er et bordspill for fire spillere der målet er å samle en vinnerhånd med sju brikker ved å plukke og kaste én brikke om gangen.

Hvor lang tid tar et spill Mahjong kabal?

Hvor lang tid et Mahjong Solitaire-spill tar, avhenger av spillerens erfaring og ferdigheter. Erfarne spillere kan klare bordet på ca. 10 minutter, mens nybegynnere kan bruke lengre tid på å lære seg spillet, utvikle strategier og finne parene mer effektivt.

Er Mahjongg Solitaire forskjellig fra det vanlige spillet?

Nei, spillet har bare blitt omdøpt med to G-er på slutten av navnet på noen nettsteder for å få det til å høres nytt ut og få folk til å relatere det til e-sport.