JULI 2024

Spill Edderkoppkabal og utfordre hjernen samtidig som du slapper av

Spill Spider Solitaire og utfordre hjernen din med dette morsomme hukommelsesspillet.

Komplett guide til Spider Solitaire

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 05 August 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Spider Solitaire er som et vanskelig puslespill som det kan ta flere timer å løse. Dessuten er det en av de unike variantene av kabal som lar deg velge vanskelighetsgrad ved å justere antall farger. Det er en tøff nøtt å knekke, men ingenting er umulig hvis du har den rette veiledningen. Solitaireas komplette guide til Spider Solitaire vil gjøre deg til en Spider Solitaire Pro og la deg slå alle varianter av dette kortspillet.

Gjør deg klar for ubegrenset Spider Solitaire-action på Solitairea.com - det er gratis, og du kan spille Spider Solitaire online uten nedlasting eller e-postregistrering. Vår versjon av Spider Solitaire har raske lastetider og er mobilvennlig, slik at du kan spille mens du er på farten.

Dra nytte av følgende:

 • Uendelig spilletid

 • Angre-funksjon når du står fast

 • Tips for å hjelpe deg med neste trekk og øke fremgangen din

Målet med spillet

Bilde som viser målet/oppsettet til Spider Solitaire-spillet.

Bilde som viser målet/oppsettet til Spider Solitaire-spillet.

Edderkoppkabal byr på ulike utfordringer, alt fra versjoner med én farge, to farger og fire farger. For enkelhets skyld vil vi i denne guiden fokusere på den nybegynnervennlige versjonen med bare én farge. Når du først har forstått hvordan versjonen med én farge fungerer, kan du enkelt bruke denne kunnskapen til å spille de andre versjonene.

I dette kortspillet går det ut på å ordne spillekortene i synkende rekkefølge fra konge til ess i tablåets kolonner. Når en rekkefølge er fullført, flytter du den til en av de åtte fundamentene. Det er visse regler du må følge når du flytter kortene i Spider Solitaire, som vi snart skal gå nærmere inn på.

Du vinner spillet når alle fundamentene har en komplett farge stablet fra konge til ess, og det ikke gjenstår noen spillekort.

Hvordan spille og vinne

Edderkoppkabal - Hvordan spille og de grunnleggende trekkene

Edderkoppkabal - Hvordan spille og de grunnleggende trekkene

Spider Solitaire er et solokortspill popularisert av Microsoft Windows. Kortspillet spilles med to kortstokker og utfordrer deg til å legge strategier mot deg selv.

For å forstå reglene for Edderkoppkabal må vi se nærmere på spillefeltet, som består av tre deler:

 1. Tableauet: 54 av de 104 kortene er plassert i 10 kolonner, med det øverste kortet i hver kolonne med billedsiden opp.

 2. Beholdningen: Etter hvert som du spiller, blir 50 kort som ikke er lagt ut, lagt til i kolonnene.

 3. Fundamentet: Til slutt vil dette området inneholde alle de 104 kortene, sortert etter farge og ordnet i åtte bunker fra konge til ess.

La oss nå forstå de grunnleggende reglene for dette spillet.

 • Så lenge kortene følger en synkende rekkefølge, kan de plasseres oppå hverandre. Du kan altså plassere en 6-er av hvilken som helst farge på en 7-er av hvilken som helst farge.
 • Den viktigste regelen å huske på er at du ikke kan flytte kort i forskjellige farger sammen. Så du må tenke strategisk og unngå å kombinere fargene for mye.
 • Hvis du tror at det ikke er flere trekk igjen, kan du trekke kort fra bunken for å legge til ett kort i alle tablåbunkene.
 • Bare en konge eller en sekvens som begynner med kongen, kan plasseres i en tom tablåkolonne.
Etter hvert som kortene flyttes og sorteres, avdekkes nye skjulte kort i Spider Solitaire.

Etter hvert som kortene flyttes og sorteres, avdekkes nye skjulte kort i Spider Solitaire.

En steg-for-steg-guide til å mestre Spider Solitaire

Målet ditt i spillet er å flytte alle tablåkortene til grunnmuren ved å plassere dem i synkende rekkefølge med matchende farger, fra konge til ess. Når en sekvens er fullført, flyttes den automatisk til grunnmuren. Når du har fullført 8 sekvenser, vinner du spillet. Nå kan du gjette hvorfor dette spillet heter Edderkoppkabal. Hint: Det har noe å gjøre med antall grunnstabler du må fylle for å vinne.

Vårt unike Spider Solitaire-spill har tre vanskelighetsgrader:

 • Nivå 1: Edderkoppkabal med én farge (lett)

 • Nivå 2: Edderkoppkabal med to farger (vanskelig)

 • Nivå 3: Edderkoppkabal med fire farger (ekspert)

One Suit-versjon

One Suit Spider Solitaire er blant de mest populære tålmodighetsspillene.

One Suit Spider Solitaire er blant de mest populære tålmodighetsspillene.

Edderkoppkabal med én farge er perfekt for deg som akkurat har begynt. Alle kortene tilhører samme farge, så du trenger bare å fokusere på å plassere kortene i synkende rekkefølge. Hvis du for eksempel har en spar 4, må du finne en spar 3 å legge på den.

Når flere kort er stablet i riktig rekkefølge, kan du enkelt flytte dem sammen. Til slutt kan du flytte en sekvens til fundamentet når den er komplett.

Prøv å avdekke alle kortene med bildesiden ned ved å flytte kortene over dem. Du kan også bruke angre-knappen så mange ganger du vil for å rette opp eventuelle feil. Du trenger ikke å bekymre deg for poengsummen din når du lærer deg å spille.

Dette er den morsomste varianten fordi det er lett å finne trekk og raskt bli ferdig med spillet. De som mestrer den, bør imidlertid gå videre til vanskeligere varianter for å fortsette å utfordre seg selv.

Edderkoppkabal med to farger og fire farger (ekspertmodus)

Reglene er mer eller mindre de samme i variantene med to farger og fire farger, men tilføyelsen av nye farger endrer alt. I versjonen med to farger spiller du med kort i to farger, og i versjonen med fire farger er alle farger tilgjengelige.

Regelen som endrer alt og gjør disse variantene vanskeligere enn One Suit Spider Solitaire, er at du ikke kan flytte en sekvens av kort i forskjellige farger sammen.

Trekke nye kort i Spider Solitaire

Når du er tom for trekk, deler du ut nye kort hvis det er minst ett kort i hver tablåkolonne. Husk å fylle alle tomme plasser før du deler ut. Regelen sier at du må ha minst ett kort på alle de ti tablåene før du kan dele ut kort.

Det legges til et nytt kort i hver kolonne fra aksjen i Spider-spillet.

Det legges til et nytt kort i hver kolonne fra aksjen i Spider-spillet.

Tips for å vinne i Edderkoppkabal

I Spider sjonglerer du kortene i stabler fra ess til konge før de flyttes til fundamentene.

I Spider sjonglerer du kortene i stabler fra ess til konge før de flyttes til fundamentene.

Her er noen gode tips og triks du kan bruke i ditt eget spill:

 • Tomme kolonner: Tøm kol onnene raskt og bruk dem som midlertidig lagringsplass for å se kortene med billedsiden ned og vurdere nytten av dem. Bruk angre-knappen for å gå tilbake og prøve en annen kolonne.

 • Kolonneadministrasjon: Del kolonnene inn i arbeidsstabler og avfallsstabler. Hold arbeidsstablene organisert for å bygge delvise sekvenser. Avfallsbunker inneholder kort som ikke lenger er nødvendige.

 • Ta deg god tid: Hastighet påvirker ikke poengsummen din, så vurder trekkene dine nøye.

 • Prioriter tablået: Gjør trekk i tablået og vurder å trekke kort først når du ikke har flere trekk igjen.
 • Avdekk skjulte kort: Prøv alltid å gjøre trekk som avdekker skjulte kort, slik at du har mange valgmuligheter.
En konge til ess-stabel flyttes til fundamentet når den er ferdig.

En konge til ess-stabel flyttes til fundamentet når den er ferdig.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Vanlige spørsmål om edderkoppkabal

Her er noen av de vanligste spørsmålene vi får om Spider Solitaire:

Hva betyr "farge" i Spider Solitaire?

Suit betyr antall farger som vil være tilgjengelig når du spiller spillet. Nivået 1-drakt regnes som lett, 2-drakt er middels og 4-drakter er avansert/ekspert. Jo flere drakter som er involvert, desto mer utfordrende er spillet. Mange spillere trenger hjelp for å klare 4-draktsnivået.

Er Spider Solitaire basert på flaks eller dyktighet?

Suksess i kabal er vanligvis en blanding av dyktighet og flaks. Det finnes utallige kabalvarianter med unike regler og vinn-vilkår. I alle typer Spider Solitaire er det ikke alle hender som kan vinnes, men strategisk spill kan øke sjansene for seier.

Hvordan beregnes poengsummen din i Spider Solitaire?

Det finnes ingen standardisert poengberegningsmetode for Spider Solitaire. Hver plattform kan ha sitt eget unike system. I vårt spill avgjøres poengsummen din av antall trekk og tidsbruk. Færre trekk og kortere tidsbruk gir høyere poengsum.

Hva betyr "fundament" i Spider Solitaire?

Fundamentet er de fire haugene som en hel farge eller sekvens må bygges på. I de fleste kabalspill er det de fire essene som danner grunnlaget for fundamentene, som inkluderer fargene hjerter, ruter, spar og kløver.

Hva er historien til kortspillet Spider Solitaire?

Spider Solitaire, en variant av det opprinnelige Solitaire, er et kortspill med flere versjoner som ble populært etter at det ble inkludert i Microsoft Windows. Spillet kalles "Spider" Solitaire på grunn av forbindelsen mellom edderkopper med åtte ben og de åtte grunnpilarene som kreves for å fullføre spillet. Den nåværende versjonen av Spider oppsto i 1949, men ble første gang nevnt i Games Digest i 1937. Denne versjonen hadde et starttableau med 50 kort i stedet for 54, men siden det ble beskrevet som et velkjent spill, stammer det sannsynligvis fra begynnelsen av 1930-tallet.

Hva er oddsen for å vinne i Spider Solitaire?

I likhet med klassisk kabal på nettet er det ikke alle Spider Solitaire-hender som kan vinnes. Vi anslår en gevinstprosent på 55-65 % for Spider Solitaire med 1 farge, 20-25 % for 2 farger og 5-10 % for 4 farger. Jo flere farger som er involvert, desto mer utfordrende blir spillet. På Solitairea.com lar vi brukerne spille spill som kan vinnes, slik at de ikke blir sittende fast i en situasjon som ikke kan vinnes.