MAI 2024

Beste kabal trekk og taktiske tips for å slå tålmodighetsspill

Lær hvordan du bygger opp sekvenser og vinner i Solitaire

Slik gjør du vinnende trekk når du spiller kabal

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 20 Juli 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Den gratis versjonen av kabal har kommet langt, fra stuebordene til online-verdenen. Da er det naturlig å ønske å bli bedre i kabal.

I denne artikkelen vil vi dele de beste taktiske tipsene du kan bruke for å vinne i kabal.

Viktige bevegelser å kjenne til

Her er noen grunnleggende trekk du bør gjøre i hvert spill du spiller.

 • Trekk et kort fra beholdningen med en gang, slik at du har flere alternativer.
 • Så snart et ess dukker opp som toppkort, kan du plassere det på grunnmuren og også plassere to av samme farge på det.
 • Tomme plasser er ubrukelige uten en konge. Først må du finne en konge og deretter lage en tom plass til den.
 • Hvis du kan, bør du først flytte kortene fra kolonnen med flest kort med billedsiden ned til andre tablåhauger.
 • Vi anbefaler alltid at du fordeler bunkene jevnt , slik at du har flere muligheter fremover.

Reduser antall bevegelser

De fleste kabalspill, enten du spiller online eller offline, kan være ganske vanskelige. Ærlig talt er dette et av de vanskeligste spillene fordi det setter tålmodigheten på prøve gjentatte ganger. Det trenger imidlertid ikke å være slik. Hvis du bruker de riktige kabalstrategiene når du legger kortene, kan du få en jevn og morsom opplevelse.

Etter å ha øvd en stund kan du til og med bli så god at du fullfører et spill på færrest mulig trekk. Målet vårt er faktisk å hjelpe deg med nettopp det.

Bevegelsene du gjør i kabal

Når kabalspillet begynner, tar du kortene med bildesiden opp og kortene fra bunken og plasserer dem over de andre kortene i synkende rekkefølge og med vekslende farger. Slik blir kortene ordnet i tablået.

For å vinne i Solitaire må du gjøre alt du kan for å fylle alle grunnbunkene med kort i samme farge, fra ess til konge (i stigende rekkefølge).

De beste strategiene for kabal

Vi kan ikke gi deg spesifikke tips for å spille kabal med mindre vi vet hvilken variant du spiller. Det finnes imidlertid noen generelle tips som du kan bruke som en del av din kabalstrategi for å forbedre dine vinnersjanser i alle kabalvarianter.

Her er noen grunnleggende tips og strategier som er nyttige for alle kabalspillere:

 • Mestre det grunnleggende: Det er svært viktig å kunne alle reglene og vite hva du skal gjøre hvis du vil bli en god spiller. Så øv deg til du forstår hver eneste lille detalj i spillet.
 • Velg kongens farge med omhu: Som vi vet, er det bare konger som kan plasseres i tomme tablåbunker. Hvis du går et skritt videre, vil du innse at fargen på kongen vil diktere fargene på de resterende kortene i tablåbunken. Du må altså velge mellom en rød eller en svart konge, avhengig av hvilken som er mest fordelaktig for deg.
 • Å frigjøre skjulte kort bør være din prioritet: Du vil bli sittende fast i et umulig scenario hvis du ikke fokuserer på å flytte kortene over kortene med billedsiden ned. Hvis du kan frigjøre et skjult kort, er det nesten alltid en god idé å gjøre det.
 • Kombiner samme farge: Du vil se flere muligheter etter hvert som spillet skrider frem. Du må imidlertid alltid prøve å kombinere to farger når du danner en sekvens. Hvis du for eksempel legger hjerter knekt på spar dame, må du fortsette sekvensen ved å legge til spar 10 hvis du kan.
 • Angre-knappen er din venn: Det er sant at angre-knappen reduserer poengsummen din, men hvis du ikke bruker den, kan det koste deg spillet. Så bruk angre-knappen.
 • Avlast de store Tableau-haugene: De store haugene med spillkort blir et stort problem fordi du ikke vil kunne finne trekk uten å bryte dem ned. Vi anbefaler deg derfor å prøve å flytte kortene fra de store bunkene først.

Hvordan vinne kabal

Kabal er definitivt et spill som vil ha en positiv innvirkning på hverdagen din. Du må spille det riktig og med fullt fokus for å få maksimalt utbytte.

Bruk de tomme kolonnene godt, og prøv å lage mindre bunker av de store bunkene. Hvis du følger alle disse tipsene, vil du få en vinnerserie på kort tid.

Eksperttrekk i kabalspill

Enten du prøver å bygge hauger eller håndtere en stor bunke, kan det være ganske vanskelig å komme videre. Spillere som er eksperter, kan enkelt finne løsninger på de vanligste problemene som nybegynnere kan bli sittende fast i. For å hjelpe deg med å bli ekspert, vil vi dele noen tips som vil hjelpe deg med å løfte spillet ditt til det høyeste nivået.

Mestring av kabal - ekspertstrategier

Nå er det på tide å diskutere noen ekspertstrategier som kan gjøre deg til Solitaire Pro.

 • Hvis den første bunken er mye større enn de andre og den andre er kortest, bør du prøve å flytte kortene slik at den første og den andre bunken blir like lange. Dette vil avdekke flere skjulte kort og gi deg flere muligheter til å legge til kort i grunnbunken.
 • Hvis du spiller kabal på tid, må du flytte så raskt du kan. Ikke tenk for mye, og bruk angre-knappen hvis du tror du har gjort en feil.
 • Det er ingen vits i å lage et tomt felt hvis du ikke har en konge til å fylle det. Derfor bør du ikke forhaste deg med å opprette en tom kolonne før tiden er inne.
 • Det er best å prøve å planlegge noen trekk i forveien, slik at du ikke ender opp med å gjøre trekk som ikke hjelper deg.

Observasjonsevner i kabal

Hvis det erén ferdighet du må ha for å utmerke deg i kabal, så er det evnen til å observere alt som en hauk. Uten god observasjonsevne kan du gå glipp av et vinnende trekk og ende opp med å angre på det senere. I tillegg fører ett trekk ofte til en rekke trekk, så du må forstå årsakssammenhengen mellom trekkene for å kunne velge riktig trekk.

Observere Tableau- og kabalfliser

I flerspillerkabal kan du observeremotstanderens trekk. På denne måten kan du skaffe deg erfaring og forstå hvilken strategi motstanderen bruker. Bare prøv å komme foran når du har sjansen, så er seieren din.

Tidsstyring i kabalspill

Hvis du ikke spiller tidsstyrt kabal, trenger du ikke å tenke så mye på tiden. Likevel kan det å være bevisst på å gjøre trekk raskt hjelpe deg med å prestere bedre i online- eller konkurransespill. Prøv å komme inn i sonen ved bare å fokusere på kortene og vende tilbake til spillet når tankene vandrer bort.

Å vite når du skal holde tilbake kort

Kunsten å holde tilbake kort er vanskelig å mestre. Det er naturlig å føle trang til å trekke flere kort, men du må først se på tablået og prøve å oppdage eventuelle trekk du kan gjøre.

Å flytte kort for tidlig til en grunnbunke kan komme tilbake og hjemsøke deg. Du kan trygt spille ess og toere på grunnbunken, men du må vurdere om andre kort kan komme til nytte før du flytter dem.

Stabling av kort i kabal

I sluttspillet kan du trygt stable kort i samme farge på grunnbunkene for å låse opp skjulte kort. Hvis du ikke ser noen annen mulighet, kan dette hjelpe deg med å komme videre og vinne spillet.

Viktige punkter i kabalstrategien

Fordelen med å spille kab al er ikke bare at det er gøy, men også at det forbedrer langtidshukommelsen og flere andre kognitive evner.

Selv om det er tilfredsstillende å vinne i kabal, er det morsommere å lære og bli bedre for hvert spill. Når du har forstått de enkle reglene i online Klondike Solitaire, er det bare å spille så mye du kan.

Vær dristig og prøv ulike strategier for å vinne. Kanskje kan du være den som oppdager en ny strategi som kan hjelpe andre med å forbedre gevinstprosenten. Vi oppfordrer deg til å prøve strategiene våre og se de fantastiske resultatene.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Kabalbevegelser - ofte stilte spørsmål

Nå skal vi se på noen vanlige spørsmål om hvordan du gjør vinnende kabal-trekk.

Hvordan kan jeg utnytte kongene i Solitaire på best mulig måte?

En konge kan faktisk snu spillets momentum til din fordel eller ulempe. Det er bare to ting du bør huske på når det gjelder kongen. For det første bør du bare opprette en tom kolonne når du har en konge tilgjengelig. For det andre må kongens mest fordelaktige farge plasseres i den tomme kolonnen.

Hvordan kan jeg håndtere kortene med billedsiden ned i Solitaire på en god måte?

Det beste du kan gjøre med et kort med billedsiden ned er å vise det. Jo flere kort med billedsiden ned, desto større blir vinnersjansene dine. Generelt er det en god idé å plassere nedlagte kort i store sekvenser for å skape flere muligheter til å flytte kort.

Hvorfor er det nødvendig med god tidsstyring i visse kabalvarianter?

I onlinespill eller Windows-versjonen av kabal får du bedre poengsum hvis du løser spillet raskere. I flerspillerspill vinner den spilleren som fullfører spillet raskest.

Hvorfor skal jeg stable kort i samme farge i kabal?

Det kan være vanskelig å finne trekk når du kommer til sluttspillet. En strategi du kan bruke i sluttspillet, er å begynne å stable kort i samme farge på fundamentet, slik at du kan avdekke flere kort og finne trekk.

Hvordan kan jeg forbedre observasjonsevnen min i Solitaire?

Det krever litt øvelse og fokus for å forbedre observasjonsevnen. Bare se på alle synlige kort og prøv å finne kort som kan flyttes, så vil du sakte men sikkert forbedre observasjonsevnen din.

Hvordan kan jeg forbedre vinnersjansene mine i Solitaire?

Bruk de riktige strategiene, som å kombinere to farger, flytte kort fra større tablåbunker, bruke kongene med omhu og avdekke så mange kort med billedsiden ned som mulig. Du kan vinne oftere hvis du bruker de riktige strategiene og er tålmodig.