APRIL 2024

Spill Pyramidekabal på nett og nyt det tankefulle spillet i 2024

Spill Pyramid Solitaire Online og utfordre deg selv og hjernen din.

Spille Pyramid Solitaire online

Skrevet av: Elizabeth Miller | Sist oppdatert: 11 August 2023 | Fakta sjekk av: Robert Moore

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Elizabeths mestring av Kabal, kultivert gjennom tre tiår med spill og grundig studie, har plassert henne som en innovativ og høyt respektert ekspert, betrodd av entusiaster og nybegynnere. Om Elizabeth Miller

Pyramid Solitaire er en enkel kabalvariant der du skal prøve å matche par av kort som til sammen gir 13. Verdiene på kortene er ganske åpenbare, og reglene er veldig enkle å forstå. Selv om du ikke har spilt noen annen kabalvariant, kan du spille denne. Bare les denne guiden til ende, så vil du snart kunne vinne din første gevinst.

Fra sin tidligste opprinnelse som "Tut's Tomb" til dagens moderne design, lover spillet å gi deg en spennende og utfordrende opplevelse. Når du først har fått taket på det, vil du kunne fjerne kort ganske raskt og fullføre et spill på under 5 minutter.

Les denne artikkelen for å lære mer om reglene og strategiene bak Pyramid Solitaire, følg med på prestasjonene dine på ledertavlen, vinn og finn tips som hjelper deg å vinne hver runde.

Kort sammendrag

 • Pyramidekabal er et kortspill der du skal matche kort som til sammen gir 13.

 • Strategier for å vinne inkluderer å fjerne konger raskt, opprettholde en jevn pyramidestruktur og bruke lageret sparsomt.

 • På Solitairea.com kan du følge med på tid og trekk, varianter av spillet og se alle tiders toppresultater.

Hva er Pyramid Solitaire?

Pyramidekabal er et kortspill med en standard kortstokk på 52 kort som består av fire kort av hver verdi. Kortene legges ut på bordet i en pyramideformasjon. Du finner 28 kort i hver sin kolonne på bordet, og de resterende kortene utgjør bunken.

Hvis du vil spille hjemme, kan du ordne kortene slik at hver rad har like mange kort som antallet. Enkelt sagt vil den første raden ha ett kort, den andre raden vil ha to, og så videre. Til slutt vil den siste raden være den syvende raden med 7 kort.

Du må fjerne kortpar som til sammen utgjør 13 fra pyramiden helt til alle kortene i pyramiden er borte. Alle nummererte kort har en numerisk verdi, der billedkortene har en verdi på mellom 11 og 13, og essene har en verdi på 1. For å være nøyaktig er verdien av en knekt, dronning og konge henholdsvis 11, 12 og 13. Du kan bruke beholdningen til å trekke flere kort hvis du ikke finner en kombinasjon for å fjerne kort fra pyramiden.

Målet med spillet er å fjerne alle kortene fra pyramiden, og spillet slutter så snart du har gjort det. Pyramid Solitaire byr på en spennende utfordring når du strategisk fjerner kort og tømmer pyramiden.

Tips for nybegynnere

Bilde som viser hvordan du setter opp spillet

Bilde som viser hvordan du setter opp spillet

Det kan være spennende å begynne å spille Pyramid Solitaire. For å hjelpe deg med å bli kjent med spillet og forbedre ferdighetene dine, har vi samlet en liste med nybegynnertips:

 1. Forstå reglene: Før du kaster deg ut i spillet, bør du sørge for at du har en god forståelse av de grunnleggende reglene og målene med Pyramid Solitaire.

 2. Øv deg: Jo mer du spiller, jo bedre blir du kjent med kortkombinasjoner og strategier, og jo bedre blir prestasjonene dine.

 3. Vær tålmodig: Som nybegynner er det viktig at du tar deg god tid og vurderer hvert trekk nøye før du bestemmer deg.

 4. Planlegg: Visualiser pyramidens layout og forutse hvilke kort som vil bli eksponert etter bestemte trekk, da dette kan hjelpe deg med å ta bedre beslutninger.

Hvordan spille pyramidekabal

I Pyramid Solitaire kan konger flyttes direkte til fundamentet.

I Pyramid Solitaire kan konger flyttes direkte til fundamentet.

Pyramidekabal handler om å parre kort som alltid gir 13 til sammen. Se på alle kortene i pyramidens nederste rad for å starte spillet. Finn ut om verdiene til to av kortene kan summere seg til 13. Hvis det er tilfelle, fjerner du disse kortene fra tablået og legger dem i fundamentet for å fjerne dem fra spillet.

Konger har tallverdien 13, så de kan fjernes så snart de blir synlige. Kort som kan matches, er kort på pyramiden som ikke er skjult av andre kort, og det øverste kortet i avfallsbunken.

Kortene må summeres til 13 for å bli flyttet til stiftelsen.

Kortene må summeres til 13 for å bli flyttet til stiftelsen.

Spillet er fullført når tre sluttbetingelser er oppfylt: Pyramiden, avfallshaugen og lageret må flyttes til fundamentet. Når to kort har blitt transportert til fundamentet, kan de ikke lenger brukes i spillet.

Når du har fjernet alle kortene i pyramiden, vinner du automatisk. Det er altså enkelt å vinne hvis du fokuserer på pyramiden og fortsetter å parre de riktige kortene. Hvis du havner i en situasjon der det ikke finnes flere trekk, kan du bruke angre-knappen for å gå tilbake og rette opp feil.

Strategi for å vinne pyramidekabal

Lær deg reglene for pyramidekabal før du utvikler strategier for å vinne.

Lær deg reglene for pyramidekabal før du utvikler strategier for å vinne.

Her er tipsene som vil hjelpe deg med å forbedre strategien din og enkelt matche kortpar:

 • I begynnelsen kan du bare lage par av kortene nederst. Fokuser derfor på de åpne kortene og prøv å lage så mange par du kan uten å trekke fra bunken.
 • Hvis du har flere muligheter til å danne par, bør du se på kortene som blir synlige etter trekket ditt, og velge det paret som gir flest fordelaktige kort.
 • Bruk bunken med omhu, og trekk bare kort fra den når det ikke er noen tilgjengelige trekk i tablået.
 • Konger er de eneste kortene som kan sendes til grunnmuren uavhengig av hverandre, så det er viktig å fjerne dem fra spillet så raskt som mulig for å skape flere tilgjengelige trekk.
 • Prøv alltid å lage par på en slik måte at kortene fjernes jevnt fra pyramiden. Du ønsker ikke å ende opp med bare én side av pyramiden og ingen flere mulige trekk.

Sporing av tid og bevegelser

Spillet registrerer trekkene som gjøres under spillet, og oppsummerer det totale antallet trekk etter spillet. Tidsmåling i Pyramid Solitaire kan gjøres på ulike måter, for eksempel ved hjelp av tidsmodus og registrering av tiden som går fra spillets start til slutt.

Enkelte spillversjoner har en tidsmodus der du har en bestemt tid til rådighet for å fullføre spillet. Du kan utfordre deg selv ved å prøve å overgå dine tidligere poengsummer når det gjelder trekk og tiden det tar å fullføre spillet hver gang du spiller.

Prøv å bare gjøre trekk i pyramiden uten å trekke fra beholdningen, og sjekk om det er mulig å lage par i pyramiden når nye kort legges ut. På denne måten kan du spare tid og samtidig vinne på et begrenset antall trekk.

Variasjoner av Pyramid Solitaire

Her er de populære variantene av Pyramid Solitaire du bør prøve:

 • Tuts grav: I denne varianten trekker du tre kort om gangen, og det beste er at du kan gå gjennom spillet så mange ganger du vil.
 • Avslappet pyramide: Dette er en enklere versjon av Pyramid Solitaire, der du bare trenger å overføre kortene i pyramidene til grunnbunkene for å vinne. Du trenger ikke å bekymre deg for kortene i bunken eller avfallet.
 • Giza: Her er alle kortene som skal være på lager, ordnet i 8 kolonner med 3 kort i hver. Du kan bruke det øverste kortet i kolonnene til å lage par og vinne spillet.
 • Trekant: Triangle Solitaire har en omvendt pyramideformet oppstilling av kort. Spillet har to avfallsbunker, og de øvrige reglene er de samme.
 • Apophis Solitaire: Denne er ganske lik den vanlige versjonen, med den eneste forskjellen at det er tre avfallshauger i stedet for bare én.

Toppscorer gjennom tidene i pyramidespill

Den beste poengsummen du kan oppnå i Pyramid Solitaire er 0, som oppstår når alle kortene er fjernet fra brettet. Dessverre finnes det ingen offisiell oversikt over toppscorene gjennom tidene.

Solitairea.com viser imidlertid toppscorene for Pyramid Solitaire hvert 10. minutt, slik at du kan følge med på din egen poengsum og potensielt slå rekorden for den nederste raden.

For Pyramid Solitaire-entusiaster som deg er det en spennende utfordring å prøve å oppnå høyest mulig poengsum ved å fjerne alle kortene fra brettet.

Identifisere og løse spill som ikke kan vinnes

Identifiser blokkerte kort og vurder om de kan frigis eller ikke.

Identifiser blokkerte kort og vurder om de kan frigis eller ikke.

Noen ganger kan det hende at du ikke kan vinne Pyramid Solitaire på grunn av kortenes plassering. Husk disse tipsene for å spare tid og frustrasjon:

 1. Kjenn igjenblokkerte kort: Spillet kan sannsynligvis ikke vinnes hvis du oppdager at viktige kort er blokkert av andre kort som ikke kan fjernes.

 2. Undersøk kortbeholdningen: Se etter kort i bunken som ikke kan matches med noen av de tilgjengelige kortene i pyramiden. Hvis du finner slike kort, kan spillet være umulig å vinne.

 3. Følg med påfremgangen din: Hvis du konsekvent ikke klarer å gjøre noen trekk til tross for at du bruker alternativene for å lagre og angre, bør du vurdere å starte spillet på nytt.

 4. Lær av erfaring: Etter hvert som du spiller flere spill, vil du bli flinkere til å identifisere spill som ikke kan vinnes, slik at du kan spare tid og fokusere på spill som kan vinnes.

Ved å ta i bruk disse tipsene og strategiene i spillet ditt, blir du bedre rustet til å spille Pyramid Solitaire.

Pyramid Solitaire - Hovedpunkter

Pyramid Solitaire er et engasjerende og underholdende kortspill som utfordrer deg til å matche kort som til sammen gir 13 for å tømme brettet for alle kortene. Selv om flaks spiller en viktig rolle i hver runde, er det viktig å være dyktig for å maksimere vinnersjansene. Med sine enkle regler og spillemåte har Pyramid Solitaire en universell appell, noe som gjør det til et utmerket spill for både nybegynnere og erfarne kortspillere.

I tillegg kan sporingsfunksjonene hjelpe deg med å estimere fremgangen din og finne potensielle toppscorer. Pyramid Solitaire finnes i klassiske og moderne versjoner og andre modifikasjoner, slik at du kan fortsette å utfordre spillferdighetene dine.

Summa summarum? Pyramid Solitaire lover timevis med moro, uansett hvor erfaren du er. Hvis du vil spille Pyramid Solitaire, kan du ta en titt på gratisversjonen som er tilgjengelig her på Solitairea.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Ofte stilte spørsmål om Pyramid Solitaire

Her er noen spørsmål og svar knyttet til spillet Pyramid Solitaire.

Hvordan fungerer Pyramid Solitaire?

I Pyramid Solitaire må du fjerne kortpar som til sammen gir tretten fra en pyramideformet oppstilling med 28 kort. Med en standard kortstokk på 52 kort er knektene verdt 11, damene 12 og kongene 13. Målet ditt er å matche og fjerne par på en strategisk måte for å rydde pyramiden. Spillet går raskt og krever rask tenkning og beslutningstaking for å løse puslespillet.

Kan man alltid vinne Pyramid Solitaire?

Ifølge eksperter er det ikke alltid mulig å vinne i Pyramid Solitaire på grunn av kortenes plassering og muligheten for at visse kortoppsett er uløselige. Du kan imidlertid bruke spesifikke taktikker for å identifisere hvilke kabaler som kan vinnes og hvilke som ikke kan vinnes, og dermed øke sjansene for å lykkes.

Hvilken kabal gir 13 til sammen?

Pyramid Solitaire er et klassisk kabalspill som går ut på å fjerne par av kort som til sammen gir tretten - kongen er kortet med høyest verdi i kortstokken. Knektene har en verdi på elleve, damene på tolv og kongene på tretten, med en typisk kortstokk på 52 kort. Spillet spilles med 28 kort arrangert i en pyramideform, og målet er å fjerne alle kortene fra pyramiden for å vinne.

Kan jeg spille Pyramid Solitaire gratis?

Ja, Pyramid Solitaire er gratis her på Gratiskabal.net. Du kan spille det gratis på nettet, laste det ned gratis og til og med trene hjernen gratis.