JULI 2024

Spill klassisk kabal og fordyp deg i det originale spillet

Classic Solitaire er den beste måten å slappe av og ha det gøy på.

Guide til å mestre de klassiske kabalspillene

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 21 August 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Du kan være i begynnelsen av din reise i kabalverdenen, eller du kan være en person som allerede kjenner alle spillets finesser. Likevel kan du ikke nekte for at dette spillet er vakkert og et av de sjeldne spillene som gir flere kognitive fordeler.

I dag skal vi se nærmere på det klassiske kabalspillet Patience, som er kjent under mange navn, blant annet Patience og Free Klondike Solitaire.

Klassiske kabalspill eller Patience-spill er fulle av muligheter, og du må prøve å utforske alle for å vinne. Det spiller ingen rolle hvor god du er; dette spillet kan overraske deg. Hovedgrunnen til at du spiller kabal, bør imidlertid alltid være å ha det gøy og stimulere hjernen.

Klassisk kortspill med kabal

Deter bare én måte å vinne en klassisk kabal på: ved å flytte alle kort i samme farge til grunnbunken i stigende rekkefølge fra ess til konge. Til slutt skal du ha fire bunker med kort fra ess til konge i de fire fargene som finnes i en vanlig kortstokk.

Det kan virke som en enkel oppgave, men du vil innse hvor utfordrende og interessant det kan være når du begynner å stable kortene.

Klassisk kortspill

Hvis du vil lære å spille klassisk kabal på nettet, må du begynne med oppsettet. I oppsettet for den klassiske versjonen har bordet syv kortbunker. Den første bunken har 1 kort, og etter hvert som du går fra venstre mot høyre, øker antall kort med 1, slik at den syvende bunken har 7 kort.

Du kan plassere det øverste kortet i hver bunke som det åpne kortet, og de resterende kortene må holdes med billedsiden ned. I tillegg til tablået vil det være 4 grunnbunker, en lagerbunke for å trekke kort og en avfallsbunke for å trekke kort.

Spill kabal - Spillet

Som alle andre kabalspill spilles også dette ved å flytte kort. Haken er at du bare kan plassere et kort oppå et annet kort hvis det er det nest laveste kortet og tilhører motsatt farge. En spar 6 kan altså legges på en hjerter 7. Du kan fortsette sekvensen ved å legge ruter 5 eller hjerter 5 på spar 6.

Reglene nevnt ovenfor gjelder for tablået, men grunnlaget er annerledes. Alle kortene i grunnlaget må følge den stigende rekkefølgen og være av samme farge.

Hvis du ikke finner et trekk i tablået, kan du klikke på aksjen for å trekke et enkelt kort. Kortet som trekkes, blir liggende i avkastbunken til du finner en måte å flytte det på.

Spill Solitaire Classic online

Du vil ha glede av å spille Classic Solitaire online med litt lett musikk. Musikken er ikke nødvendig, men kan vise seg å være et flott tillegg til en aktivitet som holder tankene dine i gang.

Det er alltid spennende å tenke og prøve ulike strategier og bli så god at du oppdager trekkene umiddelbart.

Classic Solitaire er et av de sjeldne spillene du kan ha glede av å spille i årevis. Utover spillmekanikken byr Classic Solitaire på en perfekt balanse mellom avkobling og mental stimulering. Det er et spill med en kombinasjon av enkelhet, strategi, flaks og tålmodighet. og herlig uventede vendinger, og det er noe av grunnen til at det er så fengslende.

Klassisk kabal

Bare noen få spill, som fotball, sjakk og tennis, kan gjøre krav på hjertene til millioner av mennesker verden over. Ærlig talt er det ikke så urimelig å plassere Classic Solitaire i denne kategorien også. Hvis du ikke tror oss, kan du spørre hvem som helst du møter, og de har kanskje hørt om Solitaire eller til og med spilt det.

Det spennende med den klassiske versjonen av kabal er at du kan lære deg å spille det på noen minutter. Men selv de som har spilt i flere tiår, kan ikke vinne hvert eneste spill.

Hemmeligheten bak dette fantastiske spillet er at selv om du gjør perfekte trekk, kan du ikke vinne hvert eneste spill. Du vet aldri om du kommer til å vinne eller ikke før det hele er over. Det er akkurat slik dette spillet er, og det er derfor det er så spennende å spille det.

Spille kabal og tålmodighetsspill

Når du starter et nytt spill, er det enkelt å oppdage trekk. De første minuttene går som en lek, men lykken kan ta slutt og du kan bli sittende fast. Profesjonelle kabalspillere vet allerede hva vi snakker om, for de vet at dette spillet er bygget for å sette tålmodigheten på prøve.

Alt som skal til, er ett riktig trekk, og du er tilbake på rett vei på null komma niks.

Etter hvertvil du utvikle avanserte ferdigheter i mønstergjenkjenning og mestre alle strategiene som trengs for å bli best i kabal. Husk bare at du alltid skal begynne å flytte kort på tablåbunken før du trekker noe fra bunken.

Klondike kabal: Det originale kortspillet

Kabaler i sannhet et spill med ubegrensede muligheter, også når det gjelder å lage variasjoner. FreeCell, Pyramid, Gold, Free Spider, Yukon, Canfield og Forty Thieves er bare noen få varianter av kabal. Kanskje er det laget en ny variant innen du har lest denne artikkelen.

Alle spillere som er gode i klassisk kabal, kan ha mye moro av å prøve andre varianter. Når du har blitt en erfaren spiller av klassisk kabal, vil kabalverdenen ønske deg velkommen, og du vil finne det enkelt å spille hvilken som helst variant av spillet.

Solitaire.com er her for deg slik at du aldri skal føle deg alene eller forvirret når du utforsker Solitaire-verdenen. Ekspertene våre har brukt utallige timer på å mestre alle varianter av spillet, og de vil hjelpe deg med å mestre enhver variant av Solitaire som du synes er interessant. Det spiller ingen rolle hvor erfaren du er, vi tar spillet ditt til neste nivå.

Viktige punkter om Solitaire Classic

Kabal er ikke et spill som går ut på å ordne kortene i synkende rekkefølge og deretter ordne dem i stigende rekkefølge. Kabal er et spill som kombinerer flaks, strategi, tålmodighet, dyktighet og besluttsomhet. På overflaten er det et spill der man flytter kort, men i virkeligheten er det et spill der man trener opp sine kognitive evner og sin tålmodighet.

Classic Solitaire skiller seg ut fra resten av variantene, og det kan være mange grunner til det, som det enkle spillopplegget eller layouten. Så du bør ikke vente lenger og begynne å spille Classic Solitaire, for dette vil garantert bli et av dine favorittspill når du trenger underholdning og for å kurere kjedsomheten for alltid.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Classic Solitaire - Vanlige spørsmål

Nå skal vi svare på noen spørsmål du måtte ha om Classic Solitaire.

Hva er målet med å spille Classic Solitaire?

Du følger spillereglene og prøver å flytte kort i samme farge i stigende rekkefølge fra ess til konge til grunnbunkene. Når du fyller alle grunnbunkene med kort, vinner du spillet.

Hvordan konfigurerer jeg oppsettet i Classic Solitaire?

Begynn fra venstre og legg ett kort på den første bunken, og fortsett å legge kort tilsvarende antall kort i bunken. Stopp når du har lagt 7 kort på den syvende bunken for å fullføre opprettelsen av tablået. De resterende 24 kortene legges på lageret, og 4 grunnbunker blir liggende over tablået. Snu alle de øverste kortene på tablåbunkene og begynn å spille.

Hvilke regler gjelder for flytting av kort i Classic Solitaire?

Hvis du flytter kort i tablået, kan et kort legges oppå et annet hvis det har motsatt farge og følger den synkende rekkefølgen. For eksempel kan en spar 3 enkelt spilles på en hjerter 4.

Hva mener du med lager- og avfallshaugen i Classic Solitaire?

I bunken ligger kortene som er igjen etter at tablået er lagt, og fra bunken kan det trekkes ett til tre kort, avhengig av hvilken kabalvariant du spiller. Kortene som trekkes fra beholdningen, legges i avfallsbunken.

Hvorfor er strategi viktig for å vinne i Classic Solitaire?

På samme måte som drivstoff er viktig for å kjøre bil, er strategi viktig for å vinne i Solitaire. Uten riktig strategi kan du lett gå deg vill og gjøre trekk som gjør det umulig å vinne.

Hva er andre spennende varianter av kabal enn klassisk kabal?

Alle har sine favoritter, men vi anbefaler å prøve Spider, FreeCell, Pyramid og Forty Thieves. Du bør prøve så mange varianter som mulig før du bestemmer deg for hvilke som er best for deg.