JUNI 2024

Hvordan spille Edderkoppkabal Kortspillguide - Spill nå!

Lær å spille Spider Solitaire som en proff

Regelbok for hvordan man spiller Edderkoppkabal

Skrevet av: Elizabeth Miller | Sist oppdatert: 16 November 2023 | Fakta sjekk av: Robert Moore

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Elizabeths mestring av Kabal, kultivert gjennom tre tiår med spill og grundig studie, har plassert henne som en innovativ og høyt respektert ekspert, betrodd av entusiaster og nybegynnere. Om Elizabeth Miller

For mange mennesker blekner aldri kjærligheten til klassisk kabal, men de ønsker å spille noe mer komplisert og krydret fra tid til annen. Det er derfor den originale Spider Solitaire ble til, fordi det er en mer utfordrende variant som alltid holder deg på tå hev.

Hvis du er ny i Spider Solitaire eller ønsker å forbedre ferdighetene dine, har du kommet til rett sted. La oss dykke inn i spillet og finne ut hvordan du spiller Edderkoppkabal som en proff, guidet av vår ekspertspiller Elizabeth Miller.

Edderkoppkabal er en spennende variant av klassisk kabal med to kortstokker, og går ut på å plassere spillekort i samme farge i synkende rekkefølge fra konge til ess for å fullføre åtte sekvenser.

Vinn Spider Solitaire

Spider Solitaire er ikke et av de kortspillene der flaks spiller en viktig rolle for seieren. Før du begynner å spille Spider Solitaire, må du være forberedt på å håndtere alle synlige kort og lage en synkende rekkefølge mens du avdekker skjulte kort. Alt dette bør gjøres i henhold til en riktig strategi hvis du vil lykkes.

La oss raskt forklare hvordan du kan sette opp dette spillet.

 • Ta to vanlige kortstokker og bland dem ordentlig.
 • Begynn fra venstre og legg 6 kort med billedsiden ned i de fire første kolonnene og 5 kort med billedsiden ned i de seks andre kolonnene.
 • Snu det øverste kortet i hver kolonne, og legg de resterende kortene i bunken. Nå er du klar til å begynne å spille og lage sekvenser.

Målet med å spille Spider Solitaire online

I henhold til kabalreglene i edderkoppvarianten legger du et kort med bildesiden oppå et annet hvis det er det nest laveste kortet. Spar 9 kan plasseres på hjerter 10, men du kan ikke flytte begge kortene sammen. Hvis du vil flytte kortene som en bunke, må de tilhøre samme farge.

Hovedoppgaven din i dette spillet er å håndtere alle de ti bunkene og bruke alle kortene med bildesiden opp. Du skal prøve å lage synkende sekvenser av samme farge slik at de kan flyttes til grunnbunkene. Du kan trekke kort fra beholdningen hvis du ikke finner noen trekk i tablået.

Du vinner spillet når alle kortene havner i grunnstammen.

Tabellbunker og flere poeng

Deter svært viktig å ha kontroll på tablåbunkene og eventuelle tomme kolonner i tablåbunken. Noen trekk virker kanskje ikke naturlige, men det kan være det du trenger for å bli best i Spider Solitaire.

Det kan for eksempel være lurt å skape en tom kolonne raskt ved å flytte kort fra en mindre bunke. Vi vil imidlertid råde deg til først å fokusere på kolonnene med flest kort, slik at du får balanserte tablåhauger. Kolonnene med flest skjulte kort kan vise seg å være det største hinderet i dette spillet.

Dette betyr at du bør unngå fargeendringer i en sekvens så langt det er mulig. Det er lettere å danne sekvenser med en enkelt farge etter hvert når fargebyttene ikke er hyppige.

Skjulte kort i Spider Solitaire

Å snu så mange kort med billedsiden ned som mulig i det nåværende spillet ser ut til å være en utmerket strategi for å vinne. Du må imidlertid se om du gjør fremskritt i riktig retning før du prøver å avsløre skjulte kort.

Du kan for eksempel få muligheten til å flytte spar 7 til en tom kolonne og avsløre et skjult kort. Før du gjør det, kan du se om det er mulig å flytte kort over spar 8 slik at du kan plassere spar 7 på den. Dette vil være et mye mer produktivt trekk, og du vil fortsatt ha den tomme bunken til disposisjon.

du må gjøre det til en vane å alltid tenke på alternative trekk og prøve å velge de mest nyttige.

Nedlagte kort og ekspertbevegelser

Vi har nevnt rekkefølge tidligere, men noen ganger er uorden veien å gå. Uorden betyr at fargeskiftene kan være hyppige, og denne strategien kan hjelpe deg med å snu flere kort med billedsiden ned hvis du bruker dem riktig.

Når du spiller en kabalvariant som Edderkoppkabal, kan du ikke ha et jevnt og enkelt spill. Du må ta noen vanskelige valg, som for eksempel å ha en kolonne med mange fargebytter slik at andre kolonner kan ha svært få fargebytter.

Når du har kommet deg videre med de andre kolonnene, kan du ta for deg kolonnen med flere fargeendringer. Det vil være bedre å velge en kolonne uten skjulte kort når du har flere fargeendringer, slik at du ikke blokkerer de skjulte kortene i lang tid.

Å mestre det tomme rommet i kabalspill

Den tomme haugen hjelper deg med å bygge hauger og gjøre trekk. Alle kort som ikke kan plasseres noe sted og som blokkerer fremdriften din, kan overføres til en tom bunke.

Hvis du ikke liker kortet som avsløres av kortet som er plassert i den tomme bunken, kan du bruke angre-knappen og bruke den tomme bunken senere. Hvis du prøver å lage en tom bunke, er det best at du ikke trekker aksjekort så ofte.

Kort sagt, du må opprette en tom bunke så snart du kan.

Grunnpeler og grunnleggende regler for å vinne

Deulike variantene av Edderkoppkabal har de samme grunnreglene, men det er mye vanskeligere å vinne i versjonen med fire farger enn i versjonen med én farge. I de vanskeligere variantene vil din evne til å se hva som kan være mulig, hjelpe deg med å flytte kort til grunnbunkene.

Selv om et kort ikke finnes på bordet, bør du ikke ignorere det faktum at det finnes. Du må derfor forestille deg scenarier der du kan komme videre ved å bruke et kort som ennå ikke er tilgjengelig.

Det kan for eksempel være at du bare trenger hjerter 10 for å lage en komplett sekvens. I dette scenariet bør du ikke gjøre trekk som fjerner muligheten til å lage en komplett sekvens når hjerter 10 blir avslørt.

Tålmodighetsspill Strategisk spill

Hvert trekk du gjør må være så nøyaktig som mulig, for ett feil trekk kan endre utfallet av spillet. Spesielt når du har å gjøre med kort som har en annen farge, må du være oppmerksom på hvilke muligheter du har.

Du kan for eksempel ha to muligheter til å legge spar 10 på en knekt i en annen farge. I dette scenariet må du tenke på hvor mange skjulte kort hver bunke med knekt har. Du bør naturligvis velge bunken med færrest skjulte kort og legge spar 10 der. Dette vil blokkere færre kort.

Kanskje bør du heller ikke plassere spar 10 over en knekt i en annen farge, men vente på en spar knekt. I utgangspunktet må du vurdere alle mulige trekk og deretter gjøre det beste.

Verdens beste Spider Solitaire-spillere

Her er Solitaire-spillerne som har overgått alle andre:

 1. Elizabeth Miller (Storbritannia) - 411 spilte spill, 279 vunne spill
 2. Michael Cullum (Storbritannia) - 308 spilte spill, 185 vunne spill
 3. Fernando Rabello (Brasil) - 511 spilte spill, 198 vunne spill
 4. Nobuo Sugimura (Japan) - 453 spilte kamper, 190 vunne kamper
 5. Ana Maria Montoya (Colombia) - 288 kamper spilt, 148 kamper vunnet
 6. Piotr Szwed (Polen) - 271 spilte kamper, 143 vunnet kamper
 7. Laura Potvin (Canada) - 345 spilte kamper, 165 vunne kamper
 8. Ivan Kostov (Bulgaria) - 390 kamper spilt, 172 kamper vunnet
 9. Gabriel Silva (Argentina) - 321 kamper spilt, 155 kamper vunnet
 10. Bjorn Swenson (Sverige) - 294 spilte kamper, 143 vunnet kamper

Ikke gå glipp av muligheten til å lære av disse proffene og bli mye bedre på kabalstrategi. Når du mestrer strategien, vil gevinstprosenten din øke, noe som gjør spillet morsommere.

Prøv alltid å følge riktig strategi og gjør trekk for å vinne spillet. Vi håper du fortsetter å nyte spillet vi alle elsker.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Hvordan spille Spider Solitaire - Vanlige spørsmål

Her er noen vanlige spørsmål om hvordan du spiller Spider Solitaire:

Hva er hovedmålet med å spille Spider Solitaire?

Hovedmålet ditt er å lage sekvenser av samme farge der kortene kommer i synkende rekkefølge fra konge til ess. Når du har laget 8 slike sekvenser, vinner du automatisk spillet.

Hvilken strategi bør man bruke når man velger en kolonne for å avdekke et skjult kort i Spider Solitaire?

Det anbefales å gå for en kolonne med flest skjulte kort, men du må også ta hensyn til alt annet i spillet.

Kan du forklare konseptet "rank break chaining" i Spider Solitaire?

I utgangspunktet skal du prøve å unngå brudd i rekkene og gjøre trekk slik at kortene alltid følger riktig rekkefølge. I stedet for å flytte en knekt til en tom kolonne, bør du prøve å finne en dronning og plassere knekten på den. På den måten vil du ende opp med å avsløre det skjulte kortet under knekten og samtidig opprettholde rekkefølgen i spillet.

Hvorfor bør jeg inkludere "utilgjengelige scenarier" i min Spider Solitaire-strategi?

Visse kort som ikke er tilgjengelige ennå, kan dukke opp og brukes til å gjøre fremskritt. Dette kan imidlertid bare skje når du forutser at de dukker opp og unngår å gjøre trekk som hindrer deg i å bruke disse kortene på en god måte. Så tenk alltid på hva som kan skje, og spill deretter.

Hvordan ender spillet Spider Solitaire?

Spillet slutter når du går tom for trekk eller fullfører åtte sekvenser for å vinne.

Hva heter noen av de beste Spider Solitaire-spillerne i verden?

Noen av de beste Spider Solitaire-spillerne er Elizabeth Miller og Michael Cullum fra Storbritannia, Fernando Rabello fra Brasil og Nobuo Sugimura fra Japan.