MAI 2024

Edderkoppkabal-strategi - Øk sjansene for å vinne!

Riktig Spider Solitaire-strategi gjør at du vinner det meste av tiden.

Strategier for Spider Solitaire-spillet ditt

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 23 Juni 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Spider Solitaire høres farlig og komplisert ut, og det er det også. De som liker å spille spill på et høyere nivå, vil like det intrikate puslespillet som dette spillet byr på. Det er mer tilfredsstillende å vinne et parti Edderkoppkabal enn de fleste andre kabalvarianter, fordi det er en sjelden og hardt fortjent prestasjon.

I den følgende guiden forklarer vi her på Solitairea.com hvilke strategier du kan bruke for å vinne dette interessante kortspillet Spider Solitaire. Både nybegynnere og viderekomne Spider Solitaire-spillere vil ha nytte av denne guiden. Når du er ferdig med å lese, vil du enkelt kunne bygge sekvenser og avsløre skjulte kort som en proff.

Strategi for tomme kolonner og skjulte kort

Vi har alltid anbefalt at du oppretter en tom kolonne og bruker den til å manøvrere kort som blokkerer fremdriften. Likevel må du først se på alternativene dine og bare gjøre de mest fordelaktige trekkene. Hvis du lager en tom kolonne ved å gjøre trekk som ikke er optimale, kan det koste deg dyrt.

Det viktigste du må huske på er å ikke forhaste deg og alltid bruke de strategiene som passer godt til det aktuelle settet med kort. Vi anbefaler derfor at du fokuserer på å legge til orden, noe som betyr færre fargebytter når du lager sekvenser.

Så snart du legger til orden i spillet, vil det bli mye enklere å avsløre skjulte kort og gjøre fremskritt.

Kort sagt, ikke forhast deg med å lage tomme felter, men vent på den rette anledningen til å gjøre det.

Vinnende strategier for å spille edderkoppkabal

Veien til seier i alle Spider Solitaire-spill går som regel mellom orden og uorden. Noen ganger må du fokusere på å stable kort som tilhører samme farge. I andre tilfeller trenger du ikke å bekymre deg for hvilken farge kortene har, og stabler dem for å nå målet ditt.

For eksempel gjør du det bra ved å lage stabler med kort i samme farge, men du ser at den eneste måten å komme videre på er å kombinere fargene eller dele ut kort fra bunken. I dette tilfellet bør du ikke nøle og kombinere farger for å avsløre flere skjulte kort og få flere muligheter totalt sett.

Ideelt sett bør du ha én eller to stabler som inneholder kort i ulike farger, slik at resten av stablene enkelt kan flyttes. Det er også mye lettere å lage en tom bunke når du ikke nøler med å kombinere farger.

Før du flytter kort til tomme plasser eller kombinerer fargene i en rekkefølge, må du tenke på resten av trekkene du har til rådighet. Begynn å vurdere alle tilgjengelige trekk og konsekvensene av dem, og bli en sann mester i Spider Solitaire på kort tid.

Strategier med én eller flere drakter

Spillet blir mer komplekst når du går fra Spider Solitaire med én farge til Spider Solitaire med flere farger. I et spill med flere farger er det mye vanligere at et kort blokkerer et annet og at du får problemer med å avsløre kort med billedsiden ned.

Du må tilpasse strategien din etter antall farger. Å kombinere eller ikke kombinere ulike farger er en viktig avgjørelse du må ta. Blandede sekvenser som åpner muligheter, bør alltid hilses velkommen. Utsett også trekk som hindrer en sekvens i å fullføres, og vent på det rette kortet.

En ledig kolonne kan være en stor ressurs, og du kan enkelt skape den hvis du fortsetter å lage sekvenser som virker naturlige. Bare ikke glem spillets mål, og venn deg til å omorganisere kortene for å få mer orden etter at du kan trekke nye kort.

Omorganisering av kortsekvenser

Du kan ikke flytte en hel sekvens hvis den har mer enn én farge, så det kan hende du må bruke tomme bunker for å flytte en del av den. I tillegg anbefaler vi at du bygger sekvenser med høyere kort først, fordi sekvenser med lavere kort fort kan bli ferdige, og da kan du bli sittende fast.

Ideelt sett kan du flytte en sekvens med høye kort og en konge til en tom kolonne og begynne å bygge den der. På denne måten blokkerer du ingen kort og kan lage en komplett sekvens som du kan overføre til fundamentet.

En av de mest oversette strategiene er rett og slett å bruke angre-knappen for å korrigere trekk du gjorde for en stund siden. Poengsummen din vil reduseres hvis du bruker angre-knappen, men den bør brukes hvis alternativet er å tape spillet eller skape flere problemer.

I det store og hele er Spider Solitaire mer enn et spill som går ut på å bygge en kortrekke eller avsløre det siste skjulte kortet. Det er et spill der du må tenke nøye gjennom strategien din og justere den underveis. Når du forstår spillets tilstand og hvordan ulike bevegelser påvirker den, kan du vinne oftere.

9 vinnende strategier for edderkoppkabal

I jakten på å stable alle 8 fundamentene med synkende sekvenser av samme farge fra konge til ess, må du ta mange vanskelige valg. Du trenger en god strategi for å vinne, så la oss hjelpe deg med noen avanserte tips som gir deg et forsprang:

  1. Færrest mulig skjulte kort: Hvis du vil ha en klar kolonne, bør du sikte deg inn på tablåkolonner med færrest skjulte kort. På denne måten kan du enkelt skape midlertidig lagringsplass for uønskede kort.
  2. Rekkefølge fremfor vending: Som vi nevnte tidligere, handler rekkefølgen om å ha færre fargeforandringer for enkelt å kunne flytte kort sammen. Du kan ikke tenke på å vinne hvis det er for mye uorden i spillet ditt. Det er balansen mellom de to (orden og uorden) som kreves for å vinne i et utfordrende spill som firefargersversjonen av Spider Solitaire.
  3. Uorden fremfor orden: Du kan ha én eller to kolonner med flere fargebytter for å opprettholde orden i de gjenværende kortene. Problemet er at det er veldig vanskelig å velge hvilken kolonne som skal være i uorden, så du må lære deg å gjøre det med erfaring.
  4. Trekk har konsekvenser: Konsekvensene av hvert trekk må vurderes, og du må tenke på de neste mulige trekkene etter at du har gjort et trekk. Å gjøre et trekk bare fordi det ser bra ut, er ikke den riktige måten å spille dette kortspillet på.
  5. Rank Break Chaining: Dette høres kanskje ut som en komplisert strategi, men det handler ganske enkelt om å gjøre trekk for å stable kortene i synkende rekkefølge slik at de følger riktig rangordning. Ved å bruke denne strategien øker du sjansene dine for å vinne med stor margin.
  6. Tenk på utilgjengelige scenarier: Hvis du kan flytte et kort som blokkerer andre kort og deretter få et annet gunstig kort, kan det hjelpe deg med å komme nærmere en komplett sekvens. Derfor må du tenke på scenarier som ikke er tilgjengelige ennå hvis du vil ligge noen skritt foran og vinne spillet.
  7. Tøm haugene tidlig i spillet: Bare en tom kolonne kan brukes til å lagre kort som stopper fremgangen din. Så fokuset ditt bør være på å tømme en mindre tablåkolonne til ditt bruk.
  8. Prioriter å bygge på høyere kort: Hvis du lager sekvenser med høye kort, kan du holde dem gående i lang tid. Sekvenser med lave kort kan derimot avsluttes raskt, og det vil være vanskelig å komme videre med slike sekvenser.
  9. Bruk angre-knappen: Angre-funksjonen kan være din mest verdifulle ressurs hvis du ikke er redd for å bruke den når det trengs. Ikke bekymre deg for poengsummen; bruk angre-knappen for å angre eventuelle feil.

Det er ingen tvil om at Spider Solitaire er et tveegget sverd der en seier kan gi deg enorm glede, mens en rekke tap kan forfølge deg i lang tid. Så du må være tålmodig og bruke strategiene som er nevnt her for å forbedre spillet ditt så mye som mulig.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Edderkoppkabal-strategi - Vanlige spørsmål

Nedenfor følger de vanligste spørsmålene om Spider Solitaire-strategien:

Hvilken strategi bør jeg følge når jeg velger kolonne for å avdekke et skjult kort i Spider Solitaire?

Det mest åpenbare valget bør være en kolonne med færrest skjulte kort mens du prøver å avsløre et skjult kort. Dette vil hjelpe deg med å rydde kolonnen og bruke den til din fordel.

Hvordan bruker jeg orden i min Spider Solitaire-strategi?

Du kan skape mer orden i spillet ved å sørge for at det er svært få eller ingen fargeendringer i sekvensene du bygger. Dette vil gjøre det enkelt å flytte kort og håndtere mange kolonner.

Hvordan kan jeg bruke uorden når jeg spiller Spider Solitaire online?

Det kan være lurt å ha alle tabellkolonnene i rekkefølge, men det er ikke mulig i de fleste spill. Derfor må du velge én eller flere kolonner med flere fargebytter, slik at rekkefølgen i de andre kolonnene kan opprettholdes. Hvis du balanserer orden og uorden på en god måte, vil vinnersjansene dine øke betraktelig.

Hva er "rank break chaining" i Spider Solitaire, og hvordan bidrar det til å vinne spillet?

I denne strategien vil du gjøre ditt beste for å fjerne rangbrudd slik at kortene følger den synkende rekkefølgen og rekkefølgen i spillet øker. Dette vil selvsagt gjøre det lettere å lage lange sekvenser og vinne spillet.

Hvordan skal jeg håndtere kolonner med færre kort i Spider Solitaire?

Du bør prøve å flytte kort fra kolonner med færre kort for å skape tomme kolonner. Du må imidlertid også gjøre ditt beste for å opprettholde orden og unngå å gjøre trekk som gjør mer skade enn nytte.

Hvordan kan jeg bruke angrefunksjonen i Spider Solitaire?

Du kan ganske enkelt finne angre-knappen og klikke på den for å reversere trekket du nettopp har gjort. Du kan reversere så mange trekk du vil, noe som kan hjelpe deg med å prøve forskjellige trekk som nybegynner.