MAI 2024

Edderkoppkabal for nybegynnere guide og hvordan vinne (2024)

Lær hvordan du spiller Edderkoppkabal som nybegynner

Edderkoppkabal for nybegynnere 2024 Veiledning

Skrevet av: Robert Moore | Sist oppdatert: 29 Juni 2023 | Fakta sjekk av: Elizabeth Miller

PÅLITELIG EKSPERT PÅLITELIG EKSPERT
Med 30 års erfaring er Robert Moore en dyktig autoritet på Kabal og Mahjong, etter å ha gått dypt inn i reglene og avanserte strategier for disse klassiske spillene. Om Robert Moore

Har du begynt å vinne for ofte i dine kabalspill? Er du lei av å spille de samme kabalspillene om og om igjen? Da er det på tide å prøve det spennende spillet Spider Solitaire.

Du vil med en gang legge merke til at dette spillet har to kortstokker og varianter med flere farger for å gjøre det hele mer komplisert og morsomt.

Det er ikke et spill du har lyst til å spille hele tiden, for det kan være svært vanskelig å vinne. Det finnes imidlertid strategier som vil forbedre sjansene dine drastisk.

Problemet er at du må kjenne til alle reglene før du kan tenke på å spille dette ekstraordinære kortspillet. Derfor vil vi forklare alt du trenger å vite i denne nybegynnerguiden til Spider Solitaire.

Oppsettet av Spider Solitaire for nybegynnere

Slik kan du enkelt sette opp dette spillet:

 • Ta 2 vanlige kortstokker og bland dem ordentlig.
 • Deretter tar du kortene og konstruerer 10 kolonner i spillefeltet eller tablået.
 • Du konstruerertablåkolonnene slik at de 4 kolonnene lengst til venstre har 6 kort, mens de resterende bare har 5 kort.
 • I likhet med andre kabalvarianter vil det nederste kortet i hver tablåkolonne være et åpent kort.
 • Når du er ferdig med å konstruere tablået, er det bare 50 kort igjen, og du plasserer dem i 5 like store bunker som en del av lageret.
 • Du kan flytte rundt på et hvilket som helst kort med bildesiden opp for å bygge sekvenser i synkende rekkefølge og dele ut nye spillekort fra bunken når du går tom for alternativer.

Vendinger i edderkoppkabalen din

Når duspiller Spider Solitaire, vil du vanligvis se hvor mange runder eller trekk du har gjort nederst på skjermen. Hvis du vil regnes som en proff, bør du ha så få trekk som mulig.

Det tar litt tid å sette seg inn i poengberegningssystemet, som kan variere noe fra nettsted til nettsted. Du trenger ikke å bekymre deg for å tape spillet ved å gjøre for mange trekk, men vi anbefaler å minimere antall trekk for å få høyest mulig poengsum.

Den gode nyheten er at poengsummen din øker når du konstruerer sekvenser og snur et kort med billedsiden ned. Så lenge du bruker de nye kortene riktig, trenger du ikke å bekymre deg for antall trekk.

Spill Spider Solitaire - Reglene

Alle Spider Solitaire-variantene har de samme grunnleggende reglene. Forskjellen oppstår fordi noen varianter har flere farger, og dette endrer hvordan kortene flyttes.

Nedenfor følger en detaljert forklaring av reglene for de ulike variantene av Spider Solitaire:

Regler for å spille 4 Suit Spider Solitaire

Four Suit-versjonen av Spider Solitaire er vanvittig og et av de mest brutale kabalspillene som noensinne er laget. Den gode nyheten er at du kan kombinere farger for å danne sekvenser, så lenge du lager en synkende sekvens.

For eksempel kan hjerter 6 legges på spar 7, og kløver 5 kan legges på den samme hjerter 6. En sekvens kan altså ende opp med 5, 6 og 7 kort i forskjellige farger.

Begrensningen i dette spillet er at bare kort som tilhører samme farge, kan flyttes sammen som en sekvens. Til syvende og sist må du lage sekvenser av samme farge fra konge til ess på grunnbunkene for å vinne spillet.

I motsetning til de gratis Klondike Solitaire-spillene kan du enkelt plassere et hvilket som helst kort eller en sekvens av kort i en tom kolonne i Spider Solitaire with Four Suits.

Spilleregler for Spider Solitaire - 2 Suit Version

Når du spiller denne versjonen med to farger online, vil du vanligvis bare se to kortfarger i spilleområdet. Det er derfor enkelt å stable og flytte kort ettersom det bare finnes to farger. Akkurat som i de andre variantene er det bare kort i samme farge som kan flyttes sammen.

Hvis du vil spille denne hjemme, kan du behandle kort i ulike farger som om de tilhører en annen farge. Hjerter og ruter blir da én farge, mens spar og kløver blir en annen farge.

Resten av reglene er de samme som i Four Suit-varianten, og alle sekvenser du fullfører med kort fra konge til ess kan overføres til grunnspillet.

1 Suit Spider Solitaire-versjon - samme grunnleggende regler

Du bør spille denne varianten hvis du vil vinne Spider Solitaire. Den er enklere fordi den bare har én farge, slik at du kan stable kort uten å bekymre deg for de ulike fargene. Du må likevel følge den synkende rekkefølgen, ettersom den har de samme reglene som de to ovennevnte variantene.

Når du spiller denne varianten på nettet, vil du legge merke til at alle åpne kort og kort fra bunken tilhører samme farge. Hvis du vil spille den hjemme, kan du anta at alle kortene tilhører samme farge og stable dem i riktig rekkefølge.

Nybegynnerstrategier for å dominere i Spider Solitaire

Her er noen grunnleggende tips for å forbedre din kabalstrategi som ny spiller:

 • Se på hvert enkelt åpent kort og se om det kan flyttes eller ikke før du trekker kort fra bunken.
 • Det er best å lage sekvenser med bare én farge. Du bør imidlertid være klar over at det ikke alltid er mulig, og at det er viktig å kombinere fargene for å vinne.
 • Hvis du spiller kabal med flere farger, bør du prøve å lage sekvenser med alle fargene etter hvert som spillet skrider frem.
 • Hvis du ikke kan se noen trekk etter at du har trukket kort fra bunken, kan du angre og se om du har oversett noe.
 • Hvis du er nær ved å fullføre en sekvens, bør du bruke all din energi på å fullføre den for å gjøre spillet enklere.

Viktige punkter for nybegynnere i Spider Solitaire

Du kan spille hvilken som helst variant av Edderkoppkabal, men jobben din vil alltid være å stable kortene i synkende rekkefølge og fylle alle grunnbunkene med dem. Kongen kommer først, deretter dronningen, så knekten og til slutt esset.

Variasjonene i spillet eksisterer bare på grunn av de forskjellige fargene, og det grunnleggende vil alltid være det samme. Alt du trenger å gjøre, er å lete etter kortene med den nest høyeste verdien og stable kortene oppå dem. Hvis de tilhører samme farge, er det fantastisk. Hvis de ikke tilhører samme farge, kan du stable dem midlertidig for å komme videre.

Som nybegynner er angre-knappen din venn, og du bør aldri tenke deg om to ganger før du bruker den. Husk at du bare prøver å lære hvordan spillet spilles, og ikke tenker på å score høyt.

Prøv å finne en strategi som passer spillestilen din, og ikke bekymre deg for mye for å tape. Til syvende og sist handler det om å ha det gøy.

TILBAKE TIL INNHOLDSFORTEGNELSEN

Edderkoppkabal for nybegynnere - Vanlige spørsmål

Her er de vanligste spørsmålene om kortspillet Spider Solitaire:

Hva er det felles målet i alle varianter av Spider Solitaire?

Du skal stable kortene i synkende rekkefølge og sørge for at de har samme farge for å vinne. Hver sekvens starter med en konge og slutter alltid med et ess. Hvis du klarer å bygge en slik sekvens av samme farge, blir den automatisk overført til grunnbunken. Når du har bygget 8 sekvenser, vinner du spillet.

Hva er forskjellene mellom 1 Suit, 2 Suit og 4 Suit Spider Solitaire?

Hovedforskjellen mellom disse variantene av Spider Solitaire er antall farger. Spider Solitaire med én farge har én farge, som kan være hvilken som helst farge, for eksempel ruter eller spar. 2 Suit Spider Solitaire deler de svarte og røde kortene inn i ulike farger. Endelig har Spider Solitaire med 4 farger alle fire fargene, noe som gjør det til et av de mest spennende og kompliserte kabalspillene.

Hvorfor er strategisk planlegging viktig i Spider Solitaire?

Spider Solitaire er utilgivelig og en større utfordring for nye spillere enn for alle andre. Så du må ha en plan for å takle spillet og ordne kortene riktig. Hvis du ikke har noen anelse om hva du gjør, vil du utvilsomt stable kortene, men aldri vinne. Derfor er riktig strategi et must.

Hvilke råd vil du gi til noen som sliter med å vinne i Spider Solitaire?

Vi vil forsikre deg om at du ikke er alene, og at det å tape er en del av spillet. Du kan imidlertid forbedre vinnersjansen ved å følge tips som å spille sakte og tenke strategisk på hvert trekk, fokusere på sekvenser med én farge, unngå å trekke fra lageret før du er tom for alternativer og bruke angre-knappen når det er nødvendig.

Hvordan påvirkes poengsummen min i Spider Solitaire av antall runder?

Hvert trekk du gjør, reduserer poengsummen din litt. Så lenge du gjør de riktige trekkene, vil du øke poengsummen din ved å lage sekvenser og avdekke kort. Så effekten av et høyere antall runder kan nøytraliseres ved å gjøre riktige trekk.

Hvilken effekt har oppsettet av Spider Solitaire på spillingen?

Hvis oppsettet er feil, kan det være umulig å vinne. Den gode nyheten er at det er enkelt å sette opp spillet hvis du følger instruksjonene vi har delt ovenfor. Når du spiller kabal på nettet, er det nettstedet som gjør oppsettet, slik at du kan begynne å spille med en gang.